/ netinfo
19 са българските представители, 4 от които са от Бургас
Зрелищна и вълнуваща програма в Летния театър на Бургас даде старт на едно от най-престижните математически състезания по математика, което ще се проведе в града. 

"За Бургас е чест да приеме отново домакинството на най-престижното Международно математическо състезание. Математиката е кралица на всички науки, а победителите във форума ще имат възможност могат да кандидатстват в най-престижните университети в света. Тази своеобразна виртуална платформа ще даде възможности на всички над 1 100 участница да създадат нови приятелства и да съпреживеят заедно нови прекрасни емоции. Голяма привилегия е да приветстваме българският отбор, защото нашите математици се представят блестящо на международната сцена. Специално искам да благодаря на председателя на организационния комитет Вен-Хсиен Сун за огромната чест Бургас и страната ни да бъдат отново домакин", каза кметът Димитър Николов по време на церемонията.

А той самият като градоначалник и домакин получи много висока оценка от г-н Сун за организацията на мащабното събитие в града.

Международното математическо състезание
netinfo

Международното математическо състезание
netinfo

BIMC` 2018, чийто домакин от 1 до 6 юли е град Бургас, събра на една сцена най-добрите математици от 30 държави. Бурните аплодисменти на участниците от 167 отбора от цял свят озвучиха началото на официалната церемония. 19 са българските представители, а четири от бях са бургаските математици. 

Международното математическо състезание
netinfo

netinfo

Международното математическо състезание Бургас
netinfo

Математическото състезание гостува за втори път в Бургас, след като града ни беше домакин на форума през 2013 година. Тогава за първи път престижната надпревара излезе от пределите на Азия. Този път обаче броят на състезателите е в пъти по-голям. 

Отборите са от Австралия, Канада, Китай, Непал, Индия, Индонезия, Иран, Казахстан, Макао, Малайзия, Мексико, Филипините, Южна Африка, Тайван, Таджикистан, Тайланд, Узбекистан, Виетнам, Зимбабве.

 

Зрелищно откриха мащабен математически форум в Бургас

Публикувахте от Дарик Бургас в Понеделник, 2 юли 2018 г.