Живко Господинов
Живко Господинов / Снимки: Лалка Димитрова
"Обичам да се възприемам като човек, който ще свърши работата”, заяви той
40-годишният Живко Господинов е новият лидер на БСП в Бургас. Той бе избран с гласовете на 114 от делегатите на 21 конференция на партията в града. Господинов, който бе досегашен зам.-председател на общинската структура на левицата, бе сочен за фаворит на депутата Николай Тишев. „По време на кампанията се чуха мнения и становища, че едва ли не съм човек на някой от председателите. Аз работя много отдавна в изпълнителните бюра на много председатели- още от Димитър Стоянов, Павел Маринов, Евгени Мосинов, сега и Николай Тишев. Обичам да се възприемам като човек, който ще свърши работата”, заяви Господинов. Гласувайте със сърце и разум, призова бившият народен представител и настоящ член на изпълнителното бюро на левицата.
„Вярвам, че в БСП приключи практиката на посочените лидери, на номерцата и на листчетата, че ще се сложи край на всякакви опити за нездраво влияние, вмешателство или политика на принципа: Разделяй и владей. Ние избираме визионер, политик, натоварен с огромни очаквания”, подчерта Зафиров.

Йордан Георгиев
Снимка: Лалка Димитрова


Основният опонент в битката за лидерското място в БСП-Бургас Йордан Господинов - определян като човека, който ще внесе курс на промяна в партията, обаче събра 95 от гласовете, които не бяха достатъчни за победата, въпреки заявката си: „ГЕРБ в Бургас не е непобедим. Аз знам как и мога да поведа БСП напред”, каза той пред делегатите. За него обаче бяха пуснати 95 бюлетини по време на тайния вот.