Ж.Сланинкова подари носия на българска студентка в САЩ
Ж.Сланинкова подари носия на българска студентка в САЩ / netinfo
Яна е студентка в САЩ. Млада, амбициозна българка, която не спира да обича страната си и да прави опити зад океана да популяризира българската култура и народно творчество.

Традиционно в учебното й заведение се провежда „Вечер на националностите“, по време на която всеки студент се стреми да представи страната си по най-добрия начин. С присъщата си отговорност Яна поема задачата да накара всички свои колеги и гости на вечерта да усетят красотата и обаянието на България. Единствената пречка за пълноценната реализация на амбицията й е липсата на български национален костюм. А такъв не може да бъде закупен в магазин или сглобен с подръчни материали. Яна прави връзка с народната певица и общински съветник от Политическа партия „Средна европейска класа” Жечка Сланинкова, към която отправя молбата си за помощ.

Тя предостави на Яна един от най-красивите си сценични костюми. За да бъде    „ вечерта на България” още по-колоритна певицата подари на девойката и диск с песните от Странджа. На молбата за съдействие откликна и членът на Изпълнителния комитет на СЕК Диана Колчева, която осигури за Яна голям комплект от материали на английски език за България и красивото ни Черноморие.