/ Про Адвайсис
С детски футболен турнир ще бъде поставено начало на поредицата от събития, които ще отбележат стогодишнината от създаването на „Черноморец“-Бургас. Той ще е на 18 май, в събота, между общо 11 отбора.

100 години „Черноморец“ в сърцето

Участниците са в две групи:

„А“ - „Васил Априлов“ , „Йордан Йовков“, „Елин Пелин“, „Петко Росен“, „П.Р. Славейков“ и „Б“ - „Найден Геров“, „Константин Петканов“, „Константин Преславски“, „Георги Бенковски“, „Братя Миладинови“ и „Христо Ботев“ от град Камено.

Тимовете ще разполагат с дванадесет играчи. От тях  на терена ще бъдат 6+1, а смените ще бъдат неограничени. В мачовете могат да вземат участие момчета и момичета до 3 клас. Всяка среща ще продължава 15 минути.

Според регламента при класирането ще се взимат под внимание головата разлика, по-големият брой отбелязани голове, а при равни показатели на два или три отбора ще се пристъпи към жребий.

След изиграването на мачовете по системата „всеки срещу всеки“ първият от група „А“ ще играе полуфинал срещу втория от група „Б“. Вторият в класирането в група „А“ ще се срещне с първия от група „Б“

Победителите от тези две срещи ще играят на финала, където при равенство ще се изпълняват по три дузпи, а след тях по един удар до краен успех. Всички участници в турнира ще получат предметни награди, а фланелките, които организаторите от „Черноморец 1919“ ще осигурят за участниците, остават за играчите.

С този турнир от Инициативния комитет  и ръководството на „Черноморец 1919“ се надяват да поставят знаково начало на празненствата за предстоящото отбелязване на стогодишнината на отбора.

Кулминацията ще бъде мач на стадион „Черноморец“ с участието на легендарни футболисти от българския национален отбор, който се класира на четвърто място на Световното първенство през 1994 година.