Задържаните лихвари  обжалват пред АС  на 11 март
Задържаните лихвари обжалват пред АС на 11 март / netinfo

Мярката за неотклонение на обвинените в лихварство и изнудване Илиян Стоянов и Георги Генчев ще бъде гледана в Бургаския апелативен съд на 11 март от 14 часа. Магистратите не дадоха ход на делото и насрочиха нова дата, поради молбата на един от защитниците и назначената от Окръжна прокуратура съдебно- медицинска експертиза за здравословното състояние на Георги Генчев.На 11 март ще бъде изслушано заключението на вещите лица по съдебно-медицинската експертиза.


36-годишния Георги Генчев и Илиян Стоянов на 31 години са обвинени по чл. 321 а, ал. 2 и чл. 213 а, ал. 3 от НК – за участие в организирана престъпна група, изнудване и лихварство и са в ареста след наложена мярка за неотклонение от Окръжен съд Бургас, която те обжалват.  Двамата бяха задържани на 20 февруари в района на ул. “Пиротска”, след специализирана полицейска операция, проведена от служители на сектор “Борба с организираната престъпност” към Областна дирекция на МВР – Бургас.

Ден по-късно сам се предаде Александър Стоянов, брат на Илиян.

На 26 февруари полицията в Бургас обяви за издирване по същото досъдебно производство още трима души сред които и президентът на Българската Федерация по ММА Любен Джубрилов. От Федерацията по ММА обявиха, че Джубрилов няма нищо общо с издирваните за лихварство и рекет лица и за ситуацията е разбрал от медиите.

Днес от ОД на МВР съобщиха, че 40-годишният Тодор Атанасов издирван заедно с Джубрилов сам се е предал тази сутрин и е задържан за срок от 72 часа. Любен  Джубрилов и 23 –годишният Стоян Тенекеджиев все още се издирват.