/ Веселин Максимов
Александър Сиди
98141
Александър Сиди
Искрен Веселинов
  • Александър Сиди
  • Искрен Веселинов
С добре свършена работа за изминалата парламентарна година се похвалиха в Бургас народните представители от ВМРО Искрен Веселинов и Александър Сиди.

Веселинов, който е председател на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, определи като успех участието на „войводите“ в независимата външна и вътрешна политика на страната ни.

Като такива той посочи неизгонването на руските дипломати по повод случая „Скрипал“, неподписването на Истанбулската конвенция, забраната за външно финансиране на на вероизповеданията у нас, предложения Закон за чистотата на българския език и още няколко.

Александър Сиди, заместник-председател на парламентарната комисия по взаимодействие с НПО и жалбите на гражданите коментира изказванията на определени депутати по повод политиката на министъра на отбраната Красимир Каракачанов като „див популизъм“.

Според него, те удобно не виждат изискването от присъединителния договор към НАТО за задължително отделяна на 2% от брутния вътрешен продукт за превъоръжаване и превъоръжаване на армията плюс факта, че това ще стане в наши фирми, осигурявайки работа на българи.

Сиди добави, че пари за всички социални плащания са осигурени, няма нужда тези 3 милиарда лева да бъдат пренасочвани за лекарства или добавки към пенсиите, а ако това стане, всеки възрастен човек ще получи първоначално увеличение от само 6.50 лева.

Чуйте Искрен Веселинов и Александър Сиди: