/ Община Бургас
Прогнозната стойност на поръчката за проектиране е 100 000 лева
До средата на март местната администрация в Бургас ще събира оферти по обявена обществена поръчка за изготвяне на технически инвестиционен проект за етажен паркинг, който да се изгради до бъдещата детска болница в комплекс "Зорница".

Теренът, става ясно от обявената от Общината документация, публикувана в официалния интернет портал на Агенцията по обществените поръчки, е в същия парцел, отреден за строителството на лечебницата по детски болести.

Правителството даде зелена светлина за детската болница в Бургас

Направени са и необходимите замервания, които дават основание на общината да предприеме и стъпки по избор на изпълнител, който да изготви техническия проект.

Към момента мястото, на което трябва да се изгради паркингът, представлява зелена площ със значителен наклон. Според заданието в поръчката паркингът трябва да е на две нива и да осигури минимум 135 паркоместа - параметри, които бяха уточнени след предварителното инвестиционно проучване.

На покрива на сградата трябва да се монтира и фотоволтаична централа за собствени нужди. Прогнозната стойност на поръчката за проектиране е 100 000 лева. Все още няма обявена дата за отваряне на офертите. 
Станимир Димитров, БТА