Снимка: pixabay
Снимка: pixabay
Много бургазлии продължават да търсят вълнуващите емоции на летните фестивали, въпреки че Бургас отдавна не присъства на фестивалната карта с голямо музикално събитие. С края на Spirit of Burgas през 2016 година, вниманието се насочи към големите фестивали в Румъния и Сърбия. Изключение не прави и тази година.

Румънците пълнят Констанца с Neversea

Артисти от световната музикална сцена ще се съберат на морския бряг в северната ни съседка от 4 до 7 юли. На главната сцена тази година ще се представят: DJ Snake, Sean Paul, Alesso, Salvatore Ganacci и много други. Хиляди ще посрещнат и британската звезда Jessie J, а веднага след нея DJ Afrojack и Steve Aoki. Фестивалните зони ще бъдат няколко, разделени на жанрове - house, techno, drum ‘n’ bass и hip hop. За дневните партита можем да очакваме имена като: Black Coffee, Claptone и Acid Pauli.

Миналата година фестивалът в Констанца са посетили повече от 210 000 души. Билетите за тазгодишното издание са пуснати в продажба отдавна. Четиридневен пас струва около 110 евро.

Нови Сад – градът оживява с EXIT

След супер силното издание на феста през 2017-та EXIT festival стана част от още четири страни. Миналата година под неговата шапка се проведоха мащабни музикални събития в Босна и Херцеговина, Черна гора, Хърватия и Румъния. Този юли сръбският фест, който е известен не само с музиката, която представя, но и със социалната си мисия, ще отбележи 20-я си рожден ден.

Съседите ни посрещат имена като Carl Cox, Maceo Plex, Lost Frequencies, Sofi Tuker, DJ Snake, Skepta. В четирите дни на сцените край Нови Сад ще се качат повече от 80 изпълнители. Датите са 4 – 7 юли. Организаторите отново разчитат на добре организирана мрежа за продажба на билети като такива можете да си купите дори в Бургас. Всички точки за продажбата им можете да откриете в официалната страница на феста.

Популярност набират и фестивалите за електронна музика в Хърватия, където през тази година меломаните ще имат възможност да посетят поне четири такива.