Съдят Горан за ъперкът срещу надзирател
Съдят Горан за ъперкът срещу надзирател / Снимка: Архив

Бившият охранител Горан Горанов и настоящ клиент на всички правораздавателни органи, ще бъде изправен пред Районния съд в Бургас за нападение над надзирател. Делото ще се разгледа на 30 ноември т.г., съобщиха от магистратурата.
В обвинителния акт се посочва, че на 13 март т.г., докато е бил в затвора за друго престъпление, майката на Горан е пристигнала на свиждане. Той отказал да се види с нея, но жената все пак му оставила дрехи. Тъй като Горан бил под строг режим на охрана, за да му доставят надзирателите дрехите в килията, създали специална организация. В нея се включили трима надзиратели. Щом отворили килията му обаче Горан посрещнал единия с ъперкът в лицето. Скочил и срещу другите, но успели да го укротят с белезници.
При претърсването в килията му било открито парче заострено стъкло и метална шина, изкъртена от подматрачната рамка. Срещу задържания е повдигнато обвинение по чл.131, ал.1- за нападение над длъжностно лица.
Горанов е многократно осъждан - с общо шест на брой влезли в сила присъди, като три от тях са свързани с унищожаване на имущество в места за временно задържане, а останалите с нарушаване на обществения ред и нападения над граждани.