Светлинно шоу и рибна фиеста за празника на Бургас
Светлинно шоу и рибна фиеста за празника на Бургас / netinfo
Шоу от музика и светлина ще посрещне бургазлии на 6 декември следобед в центъра на града. За първи път празникът на Бургас ще се чества по този начин. Началото ще бъде в 16 и 30 ч. на площад “Тройката”. Тогава ще започне подгряващата музикална част на светлинния спектакъл. Един час по –късно светлинните ефекти ще озарят площада. Шоуто ще е в две в две части- с първата ще се отпразнува Никулден, а с втората – ще се даде старт на Коледните празници в Бургас. Четири огромни балона ще бъдат поставени още тази вечер на възлови места в града. Утре ще бъдат едновременно запалени всички елхи на Бургас. Тази година по иницатива на градоначалника коледните дръвчета ще са  изкуствени. Пет елхи  ще грейнат в светлини на Никулден. Авторът на “Бургаски вечери” Иван Ванев заедно с кмета на Бургас Димитър Николов ще запалят коледната елха на площад “Тройката”. Освен на площад “Тройката”, в 17,30 ч. ще светнат едновременно елхите в “Меден рудник”, “Изгрев”, Славейков” и пред общината, след което ще има и фойерверки във всички части на града.

За първи път тази година в Бургас ще има и рибна никулденска фиеста. Различни рибни деликатеси и вина ще бъдат изложени на площад “Тройката”. Началото на рибния празник е в 13 ч.

До няколко дни в градинката пред хотел “България” ще бъде изградена и “приказна коледна сцена”. На нея от 15 до 31 декември различни групи, млади таланти и изпълненители ще зареждат Бургас с празнично настроение.