прогноза за времето
прогноза за времето / ThinkStock/Getty Images
Над Черноморието днес ще бъде облачно. Максималните температури ще са около нулата. На места в Югоизточната четвърт от страната ще превалява слаб сняг. Вятърът ще остане силен през целия ден. Жълт код за бурен вятър и ниски температури е обявен в цялата страна.

Тънка снежна покривка е натрупала в района на Малко Търново. Там и към момента продължава да вали слаб сняг. Пътищата са проходими при зимни условия. В по-голямата си част са мокри, а в котловините и заледени. Движението по АМ „Тракия“ се извършва без затруднения. Аутобанът е почистен. Ограничения за движение има в някои участъци от второкласната пътна мрежа, като всички са подробно описани в официалният сайт на пътната агенция.

Утре валежите ще спрат. Облачността ще се разкъса, но ще остане студено. Затопляне на времето ще усетим от средата на следващата седмица. Най-топло ще бъде в четвъртък. Според краткосрочните модели на синоптиците, максималните температури ще са между 10 и 12  градуса. Минималните ще се задържат сравнително ниски за сезона – между -2 и 0 градуса.