Стоян Караненов оглави КРИБ в Бургас
Стоян Караненов оглави КРИБ в Бургас / бургас инфо

Младият бизнесмен Стоян Караненов оглави най-голямата организация на бизнеса в България - КРИБ.
Фирмата на Стоян Караненов - „Булгариен Директ Райзен", осигурява близо 100 работни места на местния пазар. Той е син на собственика на единствения петзвезден хотел в Бургас, където се проведе и учредяването. Караненов е завършил специалност „Икономика" в Германия, а за основна задача си поставя догодина броят на фирмите - членки да се удвои от 40 на 80.
За зам.-председатели бяха избрани Николай Николов от "Билдникс" и Стефан Джамбазов от „Вая -7". Председател на контролния съвет е Валя Стойчева. Имената на ръководството в Бургас бяха обявени от изпълнителния директор на КРИБ на национално ниво - д-р Евгений Иванов.
„Това е 12-ти клон на КРИБ в страната. Преди години имахме координатор, който беше изключително способен, но го избраха за кмет и това е Димитър Николов. Не помня на друго място да сме имали толкова мащабно откриване с 40 съучредители", каза Евгений Иванов.
Новият председател пък обясни пред медиите, че целта му е съдздаване на стабилна връзка между местната организация и държавата, да бъдат осигурени нови работни места в региона и структурата да бъде ефективна за бизнеса и кадрите в града. За кмет обаче уточни, че няма амбициите да се кандидатира. Според него Бургас има голям потенциал като аутсорсинг град и на свободния пазар има качествени кадри.