Георги Чинев /на снимката вдясно/
Георги Чинев /на снимката вдясно/ / Снимка: Лалка Димитрова
Георги Чинев, окръжен прокурор на Бургас
97646
Георги Чинев, окръжен прокурор на Бургас
  • Георги Чинев, окръжен прокурор на Бургас

Михаил Станчев, който беше задържан за убийството на бизнесмена Коста Николов в Слънчев бряг, е признал за извършеното престъпление. Това обяви oкръжният прокурор на Бургас Георги Чинев. По думите му, Станчев изпитвал затруднения в обясненията си за това, защо е стрелял и по 23-годишната Симона, с която се познавал от месец.

„Трудно обяснява действията си спрямо това момиче. Казва, че няма спомен, защо, ако мога да го цитирам е „посегнал на любовта на живота си“, коментира Чинев. Събраните до момента доказателствата се потвърждава версията за необуздана ревност, като мотив за извършване на престъплението.

„Имаме признание от страна на извършителя. Изрично е упоменал и мотива, което дава да се разбере, че всякакви спекулации за мотив, различен от ревност, са несъстоятелни. Повдигнато е обвинение за убийство и опит за убийство“, каза още окръжният прокурор. Станчев е изчакал на място идването на жертвите си. Дали е имал конкретен план как точно да действа обаче, трябва да бъде доказано, стана ясно от думите на Георги Чинев.

„Имаме достатъчно доказателства. Тепърва предстои провеждането на допълнителни действия. Предстои извършването на множество експертизи. Не ни е известно пострадалата да е получава заплахи“, допълни прокурорът. Още от него, чуйте в звуковия файл.