Очаква се до края на седмицата мъжът да получи присъда
Спасители на централния плаж в Бургас влязоха в ролята на полицаи и заловиха крадец на скъп телефон, предава NOVA.

Инцидентът се разигра в събота по обед. Крадецът използвал наплива от хора, за да открадне скъпата вещ, без да подозира обаче, че ще бъде заловен, а залавянето му дори ще бъде документирано във видео. 

Екшън на плажа: Бой между полски туристи и спасители в Слънчев бряг (ВИДЕО)

По това време на бургаската брегова ивица е имало близо 40 000 плажуващи. По думите на Катя Касабова, журналист от “Флагман”, заснела видеото, централният плаж в Бургас е един от най-добре охраняемите плажове. 

Докато Касабова е била на плажа по служебен ангажимент, чува викове и става свидетел на гражданския арест.  Един от спасителите разказа, че за кражбата му било съобщено от друг негов колега. “Аз пресрещнах крадеца и го помолих заедно да изчакаме полицията.

Той ме нападна с юмруци, при което хора от плажа и други колеги дойдоха да помогнат”, разказа спасителят Даниел. Димитър е спасителят, съобщил за кражбата. “Видях един човек да тича с чанта, а зад него собственикът ѝ.

Съобщих по станцията за това, дадох описание на човека и отидох да помогна на колегата”, разказа за случката младежът. Извършителят е задържан. Той е познат на полицията. Направил е пълни самопризнания.

По случая е образувано бързо производство. Очаква се до края на седмицата мъжът да получи присъда. 
nova.bg