„Шведска маса” се завърна по-безсмислена от всякога
„Шведска маса” се завърна по-безсмислена от всякога / колаж: Златина Гайдажиева
„Шведска маса” се завърна по-безсмислена от всякога
44634
„Шведска маса” се завърна по-безсмислена от всякога
  • „Шведска маса” се завърна по-безсмислена от всякога

И беше деветият ден на септемврий, ден велик според едни и много лошав и скверен според други.

В града Несебър издигнаха лика Му на Първия и цветя му поднасяха за стогодишнината Му, ама почудиха се хората по агората кой Първи е всъщност.

Онзи, Който Написал Е Най-Много Книги И Най-Дълго Управлявал Е Като Самодържец Правешки или Онзи, Който Магистрали Строи, ама ясно стана, че Тодор Първи славославели са.

Тъй отпочна се пак след дълго и мъчително мързелуване, след тежко и продължително безмислено съществуване, най-безумното и идиотско предаване „Свенска бурд” или „Шведска маса”.

В чест на 9 септемеври беше радиоизпусната песента „Лиляно моме” на Стефифешън и в памет на  всички партизани, които освободиха мандрата около село Лиляномомино.

След това се четоха запъхтяно и в несвяст послания от фейсбук страницата на предаването, от които стана ясно, че почитателите на това предаване Шведска маса са един дол дренки с водещите му.

Критик Стоян позвъни, за да обяви, че вече е политик Стоян и смята да организира партизански дружинки, с които да превземе село Граматиково и да обяви селото за столица на зимните олимпийски игри.

После обяви, че благодарение на 9 септември много луди се кандидатирали за важни постове и това била свободата на  народа.

После позвъни Радо, за да изрази своята скръб, понеже били откраднати цветята пред билборда на Тодор Живков. След туй обяви, че 9 септември по-скоро ни е поробил и още не сме били освободени от него и се аргументира с това, че някакъв първи и някакъв негов охранител още били в експлоатация???

Ники обясни, че на тази дата са ни освободили, за да ни поробят. И добави, че всеки помияр бил партиен секретар.

Иван го допълни, че след 45 години си отишъл девети, предавайки щафетата на десети, но не обясни тезата си.

Социологът Райко Извадката обаче разясни, че деветосептемврийската революция е превърнала свещениците в доносници, които са изповядвали миряните и са ги тропали на Шесто управление на ДС.

После прекъснна връзката, ама Райко упорито се пробва и успя да се свърже, само за да каже, че 9 септември е весела дата, понеже превърнал държавата в цирк.

А през цялото време се лееха партизански песни. Ужас, ужас, ужас...

Поради въпиющата техническа неграмотност на водещите, чуйте в звуковия файл само 34  минути от досадния им грухтеж