/ Община Бургас
Ще се проведе безплатен обучителен семинар за музиканти на 6 декември в Модерен театър - Бургас.

Семинарът ще ги запознае с различните възможности на дигиталните платформи, музикалните лицензи, както и с това какви са техните юридически и данъчно-осигурителни права и задължения. На форума ще бъдат представени също дейности и проекти на двете организации, от които изпълнителите могат да се възползват.

Всяка среща ще бъде осъществена в два модула. В първия Станислава Армутлиева ще представи различни дигитални платформи и начините за лицензиране на музикални права към тях, какво е ISRC код, какви са юридическите особености на правата на музикантите, какви са маркетинговите инструменти за популяризиране на музика.

Във втория модул председателят на Българска музикална асоциация проф. Христо Йоцов ще говори за дейностите на организацията, а изпълнителният й директор д-р Мирена Станева ще разкаже за основните направления, по които се работи в полза на музикалния сектор.

Предвижда се и отворена дискусия с членове на Управителния съвет и екипа на БМА с цел идентифициране на конкретни проблеми, които възпрепятстват успешната работа на музикантите и дефиниране на основни специфични нужди за възстановяване на сектора в различните региони в страната.

Участието в семинара е безплатно, но желаещите да присъстват следва да попълнят регистрационната форма: https://docs.google.com/forms/d/1HD7puFKHjiOJttiyMd5hXx0g-OojZD0UBXE1UP7YcPE/edit