Към тях са прикрепени маркучи, от които се излива вода безконтролно
Шест тръби от водопреносната мрежа на територията на бургаския квартал "Победа" са пробити незаконно. Към направените дупки са прикрепени маркучи, от които денонощно и безконтролно се излива с пълен дебит питейна вода.

Тръбите се намират на улица "Тамара", а маркучите са отведени към четири съседни на нея улици. Това съобщи общественият посредник на Община Бургас Тодор Стамболиев, след получен сигнал от граждани.

Стамболиев е изпратил писма до директора на ВиК-Бургас, директора на местната полиция и кмета Димитър Николов за предприемане на незабавни мерки за отстраняване на течовете и установяване на виновните лица.

Екоминистърът: Проблемът с водната криза в Бургас ще бъде решен

Преди година и половина бе спряно водоподаването към нередовни абонати в квартала "Победа", заради натрупан дълг в размер на около 100 000 лева.

Явно същите нямат намерение да платят задълженията си и предпочитат да потребяват вода незаконно, отново без да плащат. В настоящата ситуация, в която Бургас е заплашен от водна криза, това е сериозно нарушение на законите в нашата страна, които са еднакви за всички и всеки е длъжен да ги спазва, каза Стамболиев.

От ВиК-Бургас съобщиха, че всички незаконно монтирани устройства за крадене на вода от водопреносната мрежа ще бъдат елиминирани. Екипи на дружеството са на място и работят по случая.
БТА