Шефка от Висшия Съдебен Съвет предложи подкуп на несебърски полицаи
Шефка от Висшия Съдебен Съвет предложи подкуп на несебърски полицаи / netinfo
Началничката на отдел “Финанси” към Висшия Съдебен Съвет Илиана Накова блъсна в Слънчев бряг немска туристка и се опита да избяга. Произшествието станало на алеята зад хотел “Корал” в курортния комплекс. Тридесет и една годишната Илиана Славчева Накова шофирала своя джип “Сузуки гранд витара”, когато ударила немската туристка на 66 години. Жената е без опасност за живота, има поражения на левия крак.

По време на изясняване на случая, Илиана Накова била помолена от полицейските служители да бъде изпробвана с дрегер за алкохол. Тя отказала, показвайки служебна карта от администрацията на Висшия съдебен съвет. След повторна покана за доброволна проба за алкохол, Илиана Накова хвърлила в полицейския автомобил няколко смачкани банкноти от 20 лева.

Полицаите помолили жената да прибере парите, тя обаче, отказала, изгладила смачканите банкноти и им предложила да се почерпят с тези пари. За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Бургас. Трите двадесетлевови банкноти са изети, Илиана Накова е задържана в РПУ Несебър за 24 часа.