/ Община Созопол
Хилядолетен Созопол отново посрещна празника си с много настроение, надежда и амбиция да се развива. Градът започна своя празник, посветен на закрилницата Света Марина, с почит и поклонение към героите.

Празникът на Созопол ще бъде много интересен

С тържествен ритуал бяха издигнати държавното, европейското и общинското знаме на амфитеатър Аполония. В присъствието на и.д. кмета на Община Созопол Катя Стоянова, председателя на общинския съвет Красимира Германова,общински съветници, жители и гости на Созопол, матроси от почетната рота към Военноморска база Бургас- пункт за базиране Атия, издигнаха флаговете под звуците на българския химн.

Община Созопол

Тържествената церемонията продължи с ритуал  пред паметната плоча в Морската градина по полагане на венци и цветя в памет на загиналите за свободата на Република България. В тържественото слово бе подчертана ролята на Созопол в общата история на България и значимостта на българската култура и традиции в общото семейство на Европа.

Тържествените думи, произнесени пред паметната плоча на знайни и незнайни герои издигнаха велигието на подвига на всички, които са дали живота си за свободата на Созопол и България. 

Община Созопол

Венци и цветя бяха поднесени от  името на общинския съвет, общинска администрация, политически партии и неправителствени  организации и граждани. С едноминутно мълчание и падане на колене официалните лица и гражданите отдадоха почит на героите. 

Празничната програма на Община Созопол продължава днес с откриване на изложбата „Опазването на миналото с поглед към бъдещето“ в Центъра за местни занаяти и изкуства от 18.00 часа и с турнир по канадска борба от 19.00 ч. на амфитеатър „Аполония”.