Рекордни приходи реализира бургаската митница
Рекордни приходи реализира бургаската митница / Дарик Бургас
Общо 2,747 милиарда лева са нетните приходи в държавния бюджет от дейността на Регионална Митническа Дирекция - Бургас за 2007 година. 1,530 мрлд. лева са събрани от митническо оформяне на вносни стоки и 1,217 мрлд. лева от дейностите по администриране на вътрешен акциз.

Това е най-високият финансов резултат на Регионална митническа дирекция – Бургас досега. За пръв път в своята история бургаската митническа дирекция достига и дори значително надхвърля границата от 2 млрд. лева годишен приход.

През 2007 г. бургаските митнически служители са разкрили 316 митнически, акцизни и валутни нарушения. Задържаните стоки, валута и обезпечения възлизат на 1 507 290 лева. Най-високите досега резултати са постигнати и в борбата срещу наркотрафика. На митническите пунктове в Лесово и Малко Търново са задържани общо 269,260 кг. хероин и 25 503 таблетки синтетичен наркотик и наркотични вещества.

За постигнатите високи резултати през 2007 г., Регионална митническа дирекция-Бургас и Митница Бургас са удостоени от директора на Агенция “Митници” Асен Асенов със специални грамоти и плакети за регионална дирекция и за митница с най-високи резултати в системата на Агенция “Митници” за 2007 г. при организирането на дейността по събирането на приходите за държавния бюджет . Четирима бургаски митнически служители са удостоени с почетен знак на Агенция “Митници” за успешно противодействие срещу нелегалния трафик на наркотични вещества, срещу митническите, акцизни и валутни нарушения.