маратон Атанасовско езеро
маратон Атанасовско езеро / netinfo
Повече от 100 души са заявили участие в третия полумаратонът „Атанасовско езеро“, който събира смели и спортни мъже, жени и младежи от цялата страна, дошли край морския бряг, за да премерят сили и възможности в 3 дисциплини – 21 км бягане, 21 км колоездене и 8 км бягане.

Състезание ще се проведе на 21 януари, съобщават организаторите от Сдружение "Зелена Странджа", Българска фондация Биоразнообразие и Община Бургас.

Основното трасе на маршрута отново ще минава през Морската градина и южната част на Атанасовско езеро – край морето и солниците. Стартът за трите дисциплини ще бъде даден пред КЦ „Морско казино“.

Запишете се за зимното приключение "Атанасовско езеро"

За да подобрим организацията на събитието и предвид нарастващия брой участници, за първи път ще бъде използвана електронна система за времеизмерване и проследяване в реално време на състезателите, което изискваше предварително записване до 8 януари.

Така към момента има 115 записали се участника, които ще получат номер с чип, което ще гарантира точното измерване на резултата и ще се избегнат грешки или дублирания
“, заяви Владимир Димитров от организаторите.

Раздаването на стартови номера ще бъде на място в 8.30 часа на 21 януари 2018 г. Всеки участник ще получи стартов номер, универсална кърпа за глава, грамота (дигитална) и рекламни материали.

За приятелите и семействата на участниците в полумаратона ще има презентация за Атанасовско езеро в зала „Петя Дубарова“, забавна викторина и благотворителен базар.

Стартът е в 10.30 часа, а церемонията по награждаване на победителите в 13.15 часа на открита сцена "Охлюва".