Разбито депо за дрога
Разбито депо за дрога / netinfo

Над 10 килограма наркотици и голям арсенал от различни оръжия заловиха бургаските полицаи. В депото за разпространение на дрога са задържани и двама мъже на 31 и 29 години.

 

Тайната квартира е в 15- ти блок в комплекс “Зорница”. Сред 10- те килограма наркотици преобладава хероинът – чист и преработен за пазара. Останалите са амфетамин и марихуана. Общата пазарна стойност на опиатите е около 800 000 лева, обяви директорът на ОДП – Бургас комисар Павлин Димитров.

 

Иззето е и много оръжие и оборудване : три автомата “Калашников” със заглушители – двата 7.62, единият – 5.45 мм; ловна пушка “ИЖ” 12- ти калибър; саморъчно направена пушка 22- ри калибър; три пистолета – Броунинг, Валтер и Макаров; детонатори; три електронни устройства за правене на взривове; заглушители и много бойни и ловни патрони от всякакъв калибър.

 

Двамата задържани за 72 часа разпространители на дрогата са Стефан Хаджиев на 31 години и Петър Петров – на 29. По непотвърдени данни до момента, те са от обкръжението на Янко Гюров – един от лейтенантите на спрягания за наркошеф на Южното Черноморие Димитър Желязков с прозвището Очите.

 

Директорът на ОДП – Бургас комисар Димитров не потвърди и не отрече тази информация. Според него, предстоят множество експертизи, за да бъде установено дали някое от оръжията е било използвано в неразкритите  убийства на Бургаска територия на фигури от подземния свят.

 

Утре в съда в Бургас ще бъде поискана постоянна мярка “задържане под стража” на двамата арестувани наркодилъри.