Прокуратурата проверява кой как се е регистрирал
Прокуратурата проверява кой как се е регистрирал / Дарик Бургас

Окръжна прокуратура започна проверка на адресни регистрации в Община Несебър, по сигнал от политически партии и медийни публикации. Предмет на инспекцията е дейността на органите по член 92 алинея 1, от Закона за гражданската регистрация, в периода от 1 октомври миналата година, до сега. Касае Несебър, Обзор, Свети Влас и селата Приселци, Раковсково, Равда, Тънково, Кошарица, Оризаре и други населени места в Община Несебър.

Обект на проверката ще бъдат представянето на документ за собственост,  документи за ползване на имота за жилищни нужди, включително договор за предоставяне на социална услуга от резидентен тип и договор за настаняване в специализираните институции или  други документи, доказващи собствеността или ползването на имота. Дали при извършване на регистрацията е представено и писмено съгласие на собственик, когато заявителят не е собственик чрез декларация, подадена лично или с нотариална заверка на подписа.

От Министерство на регионалното развитие и благоустройство са изискани данни за това предприети ли са действия в изпълнение на предоставените на МРРБ законови правомощия по установяване на административни нарушения, респективно съставени наказателни постановления във връзка с отстраняване на нарушенията на ЗГР в Бургаска област. Указано е проверката да приключи на 1 юни 2015 година.