Аз съм Българка
Аз съм Българка / netinfo
С турне на изложбата в едни от красивите кътчета на страната и с ослепителни родни модели патриотичният проект беляза 2017
България видя "Аз съм Българка" с няколко вълнуващи събития, които обхванаха не само най-красивите момичета и жени на страната, но и с обиколка на емблематични национални обекти. Патриотичният арт проект е дело на младия фотограф Радослав Първанов.

радослав първанов
netinfo


Представителната изложба на Национален проект „Аз съм Българка!” беше част от художествено-творческата програма на „Двореца” в Балчик, премина през Габрово, Копривщица, два пъти в столицата, като един от в Народното събрание. 
Въздействащият финал на изложбата с видео визуализация и музикален съпровод с гайди се състоя на 22 септември, когато България чества обявяването на независимостта на страната. 

радослав първанов
netinfo


С първия по рода си проект в България Радослав Първанов обещава докосване до историята и традициите ни, до красотата на българката и пленяващите цветове и детайли на автентичното българско народно облекло. И успява - във фотосите му са показани природни и исторически местности, гордост за всеки българин, а традицията е показана през лицата на жената от най-ранна до най-късна възраст, с цветовете и бита, обхванати от всички национални носии. 

радослав първанов
netinfo

 

Снимките са заснети в периода октомври 2014 – декември 2016 година. Те обхващат по-голямата част от България и в него взимат участие 23 българки и две деца.
Сред тях най-младият модел е 14-годишната бургазлийка Стефани Джунгурдян, която ще озари с красивата си усмивка патриотичния календар. Родолюбивият фотограф има за цел, освен изложбите да включи красотата на родината и българката в годишен календар без аналог.

радослав първанов
netinfo

В трогателната изложба на Радослав Първанов са включени 30 сюжета, сред които Старият Пловдив, Централен военен клуб София, Пернишката крепост, Лазаровден в Етъра, Полята с рапица, Розобер, Хан Хаджи Николи във Велико Търново, Рупите-Мелник и Петрич, Двореца в Балчик, Житени поля, Лавандулата, Паметника на Свободата – Шипка, Царевец, Габрово, Жеравна, Арбанаси, Соколски манастир, Смолян, Трявна, Враца, Копривщица, Боженци, Махала Баба Стана, Средногорието, Кюстендил, Люлките на християнството – София, Дряново и Етнографски музей на открито „Етър” през зимата. Сюжетите са 30, но местата като разновидности са 39.