пожар Изворище
пожар Изворище / netinfo
Няма опасност на населението на кв. Банево
Повече от 17 часа продължава гасенето на пожара между село Изворище и бургаския квартал "Банево". Засегнати са стотици декари сухи треви и храсти. В късния следобед вчера пламъците са достигнали и борова гора.

Стихията е унищожила няколко вилни постройки във вилната зона на Изворище. Няма данни за пострадали хора или домашни животни. От тази сутрин на място са изпратени три противопожарни екипа, които да спрат разпространението на огъня. Осигурени са водоноски. 

пожар Изворище
netinfo
 

15 души от доброволното формирование към Община Бургас също се включиха в гасенето на пожара

Професионалните огнеборци концентрираха усилията си в гасенето на големите огнища, а доброволците локализираха по-малките, за да се ограничи периметърът на огнената стихия. Уведомени бяха всички земеделските стопани в общината, повечето от тях мобилизираха наличната селскостопанска техника. Направени си стотици метри ограничителни полоси.

Пожар бушува край бургаското село Изворище

"Мобилизирана е и техниката на общинските и обслужващи фирми, които разполагат с цистерни, трактори и багери. На този етап няма пряка опасност за хората", уточни кметът Димитър Николов, който и днес е на мястото на пожара. 

Няма опасност на населението на кв. Банево

пожар Изворище
netinfo

Веднага след сигнал за възникнал пожар село Изворище е сформиран екип от експерти на Районната инспекция по околната среда и водите в Бургас и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда. Извършени са замервания с преносима апаратура за аварийни ситуации по посока кв. "Банево". Всички измервани с апаратурата показатели не показват превишения към 18.30 часа на 2 август, съобщиха от екоинспекцията. Замервания ще се извършват и днес. 

Ново огнище пламна край бургаското село Изворище

пожар Изворище
netinfo

През нощта на място са дежурили пожарникарски екипи, които към 6.00 часа са локализирали пожара, съобщиха от пресцентъра на МВР. Към този момент се извършват се погасителни дейности на отделни огнища край вилната зона в село Изворище. Пътят между селото и кв. "Банево" е отворен за движение. Градският транспорт се движи по график.