/ Дарик, архив
Окръжната прокуратура в Сливен обвини 28-годишен мъж за смъртта на двама души при нелегални автомобилни гонки на територията на летище “Бършен”. Подсъдиият е Николай Ф. Той е подведен под наказателна отговорност за убийство по непредпазливост и причиняване на средна телесна повреда на още един човек.

Трагедията се разиграла на 21 февруари м.г. Към 11.00 часа жертвите - Невен Б. и Галин Д., заедно с още едно момче- Драгомир Б., потеглили към летището, където се провеждало нелегалното авторали.

Похитител получил психично разстройство в ареста

Пристигнали на летището два часа по-късно и, въпреки поставените на пътя забранителни знаци, навлезли с автомобила на пистата. На входа, както и по самата писта, се движели множество автомобили с различна скорост и в различна посока.

След като навлезли на пистата, Невен и Галин отключили и премахнали предпазните колани. Невен продължил да управлява автомобила с невисока скорост (около 60 км/ч.) в дясната част на пистата в посока от запад на изток, установили разследващите.

Задържаха турски гражданин, обвинен в пренасяне на злато

Николай пристигнал на мястото малко по-късно. Управлявал лек автомобил „Мерцедес“. Постепенно увеличил скоростта на движение до 150 км/ч.

Поледвал сблъсък между двете коли. Двамата мъже, пътуващи на предната седалка, починали на място. Невен, пътуващият с него Николай Н. и Драгомир Б. Получили по-леки травми и били откарани в болницата.

Процесът започва в петък - 17 ноември.