Презентацията на фирмата за петролопровода се провали
Презентацията на фирмата за петролопровода се провали / netinfo
Шумен скандал прекрати представянето на компанията „Транс Балкан Пайплайн”, която ще изгражда петролопровода „Бургас-Александруполис”. Няколко десетки протестиращи срещу проекта нахлуха в залата в Бургас и принудиха отмяната на презентацията.

Още преди започване на изложението, над 50 граждани се събраха пред залата с плакати и заявиха, че няма да позволят то да бъде проведено. Главният изпълнителен директор на „Транс Балкан Пайплайн” Александър Тараканов започна презентацията, но след две минути протестиращите нахлуха в залата и прекъснаха представянето

Обвиненията бяха пряко към заместник-министъра на Регионалното развитие и благоустройството Калин Рогачев. Той се опита да отговори на някои от тях. Заради развихрилия се скандал, беше обявена 30 минутна пауза. В нея заместник-министър Рогачев обясни, че проектът няма да бъде реализиран, ако всичко с него не е наред.

Изпълнителният директор на проекта Александър Тараканов сподели, че е шокиран от реакцията на протестиращите бургазлии. След изтичането на тридесетминутната пауза, представянето на фирмата-изпълнител на петролопровода „Бургас-Александруполис” беше отменена.