Снимка: Уикипедия/panoramio
Снимка: Уикипедия/panoramio
Подготвяме се сериозно за активния летен сезон. Няма как да стартираме големите инфраструктурни проекти на този етап, за да не пречим на туризма. Затова сме предвидили да дадем старт на дейностите след лятото на тази година. Това обяви пред „Дарик“ кметът на община Поморие Иван Алексиев.

„Започнахме още преди месец с асфалтирането на нови улици и ремонтирането на отделни участъци, където се налагаше. Към момента полагаме маркировката. Тази година наблягаме изключително много на озеленяването, защото искаме Поморие да бъде още по-зелен и красив град“, каза Алексиев.

Общинското ръководство и браншовите организации в сферата на туризма вече си дадоха среща в рамките на разширен консултативен съвет. „Като цяло сме оптимисти за летния сезон, напук на мрачните прогнози. Поморие все повече се налага като спокойно място за почивка. Факт е, че трета поредна година нямаме оплаквания за шум. Полагаме усилия в тази посока и това дава резултат. Изключително ни радва това, че все повече семейства с деца избират да почиват тук“, допълни кметът на общината.

Хотелиери в Поморие в третия по големина град по българското Черноморие отчитат добра заетост в местата за настаняване след серията почивни дни за Великденските празници. Още туристи, предимно от България, се очакват и в края на тази седмица. Градът вече се подготвя активно и за отбелязването празника си - 6 май. Тогава на градския площад се очакват хиляди жители и гости на курортния град.