/ iStock/Getty Images
"От средно към тежко е здравословното състояние на филипинския моряк приет в УМБАЛ-Бургас с COVID-19. Мъжът е хоспитализиран в болницата вчера.

Полагат се всички необходими грижи за болния" каза директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас д-р Георги Паздеров и посочи, че здравното заведение разполага с достатъчно количество лекарства.

Епидемичен взрив от COVID-19 на кораб на пристанище Бургас

По-рано от Министерството на здравеопазването съобщиха за епидемичен взрив от COVID-19 на товарен кораб на Пристанище-Бургас. Единайсет души от екипажа са с положителни проби.

"Те са в отделни помещения от останалите. Осем са контактните на кораба, каза Паздеров и посочи, че здравните власти в Бургас са в готовност да реагират веднага при необходимост. Поддържа се непрекъснат контакт с екипажа на плавателния съд и Граничните здравни власти", подчерта д-р Паздеров.

Първият заболял на кораба е с оплаквания от 7 юли. На 14 юли е транспортиран до УМБАЛ-Бургас, като бързият антигенен тест за COVID-19 е дал положителен резултат. Той е хоспитализиран в инфекциозно отделение на лечебното заведение. На 18 юли е хоспитализиран друг моряк от екипажа, който вчера е починал в УМБАЛ-Бургас.