Подари Коледа
Подари Коледа / БЧК

За десета юбилейна година БЧК-Бургас започва Кампанията „Подари Коледа". Тя е насочена към децата в неравностойно положение от града. И тази година доброволците на Българския младежки Червен кръст - Бургас ще продават своите ръчно изработени артикули на щанда на БЧК по време на коледен базар в единия от големите търговски центрове до 22 декември.

Подготовката за коледната кампания започна още в началото на ноември. Доброволците твориха на коледни работилници и изработиха десетки поздравителни картички, играчки за елха и коледни сувенири, които ще продават с благотворителна цел. Със събраните средства БЧК-Бургас ще закупи играчки и лакомства за деца от социално слаби семейства, деца с увреждания, деца, ползватели на социални услуги и деца, лишени от родителска грижа.

В коледния базар на БЧК със свои ръчно изработени сувенири ще се включат и Дружествата на БЧК-Бургас в ОУ „В.Левски",кв. "Горно Езерово" и ОУ „А.Страшимиров", Дом за стари хора „Цвета и Анка Върбанови" с коледни украшения и ръчни плетива.

По традиция партньор на БЧК-Бургас в тази инициатива е Държавен куклен театър- Бургас. Актьорите ще зарадват малките си приятели с коледна пиеса на 16 декември от 13:00ч., а дядо Коледа, с помощта на джуджетата-доброволци ще раздадат множество подаръци.

И тази година в съответствие със стратегията на Български Червен кръст до 2020г. за подкрепа на най-уязвимите групи, Областен съвет на БЧК-Бургас ще предостави 200 /двеста/ хранителни пакета на деца в риск от област Бургас. Всеки пакет е на стойност 10 лв. и съдържа здравословни и подходящи храни за деца.