река
река / netinfo

Оластно пътно управление отвори пътя за царевското село Синеморец, съобщиха оттам. Отсечката от Ахтопол до населеното място и съседното село Резово беше затворена заради придошлите води на река Велека, която заплашваше да залее металния мост преди Синеморец. Към този момент, речното ниво е определено като безопасно, а пътят е проходим.

Проблеми по пътищата на юг от Бургас няма към този час на деня. Проходими са и традиционно застрашените от реки участъци - мостът при река Ропотамо и този при Приморко. Нивата се следят постоянно. 

Затвориха пътя за Синеморец и Резово. Велека стигна до моста

Проверките на язовирите продължават по разпореждане на министерството, под чиято "шапка" се намира Държавната агенция по метрологичен и технически надзор. Репортер на "Дарик" опита да се свърже с шефа на местното управление на агенцията, но се оказа, че той е в отпуск. Насочи ни към отговорно лице в Ямбол. Дамата, с която се свързахме по телефона заяви, че не е запозната с обстановката и събраните до момента данни от района на Бургас. 

От кмета на приморското село Ясна поляна, до което се намира и основния язовир Ясна поляна разбрахме, че нивото му не е критично. Въпреки това е предприето контролирано изпускане. Изградена е и защитна дига, която да опази селото при непредвидено покачване на водата и последващо преливане.