/ Държавна опера Бургас
Оперетата „Бал в Савоя“ отново ще зарадва почитателите на жанра този понеделник, 27 май, от 19.00 часа в Бургаската опера. Творбата на Пал Абрахам, която предизвика интерес на закриването на миналогодишния фестивал „Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“ с пищното режисьорско решение на Марио Николов, ще предложи оперетен спектакъл в стила на мюзикъла.

2

Вариететни танци, музика, звучни гласове и оркестър на самата сцена ще изненадат познавачите на жанра. Атрактивната хореография е дело на Антоанета Алексиева, сценографията е на Иван Токаджиев, а костюмите – на Цветанка Петкова – Стойнова. Диригент-постановчик е маестро Иван Кожухаров. В главните роли ще видим самия режисьор Марио Николов, Мария Цветкова и Валентина Корчакова.

3

Либретото на „Бал в Савоя“ разказва изключително любопитната история за любовния триъгълник по неволя на един вече бивш бонвиван. Когато известен бохем се влюбва и жени, това е краят на една епоха в светския живот. Но да сложиш край е много, много трудно... маркиз Аристид дьо Фобла решава да сложи край на амплоато си на заклет ерген, но лекомислено смята, че това може да се уреди лесно и по негово желание.

4