Общината ще извозва безплатно строителните отпадъци на бургазлии
Общината ще извозва безплатно строителните отпадъци на бургазлии / netinfo

Пролетта е предпочитаното от бургазлии време за домашни ремонти. След тях обаче на улицата остават големи количества строителни отпадъци и стари мебели. До тази година ставаше така, че съвестните хора трябваше да похарчат собствени пари за превоз до депо, а останалите трупаха когато и където им падне, най-често до контейнерите за боклук.
Несъгласна с това статукво, Община Бургас реши да въведе нова организация, която да направи града по-чист и да спести пари на бургазлии. От 1 март 2014 година стартира услуга за безплатно извозване на едрогабаритни и строителни отпадъци, генерирани при ремонтната дейност на домакинствата, чрез предварителна заявка на тел. 056/844 820.
"Не трупайте безредно старите мебели, дограми и чували с отломки край контейнерите за битови отпадъци. Грозно е, мръсно и затруднява работниците от чистотата. Нека демонстрираме с поведението си още веднъж, че не сме Ориента, а европейски Бургас. Възползвайте се от новата напълно безплатна услуга", каза кметът Димитър Николов.

А новата услуга се предоставя при следните изисквания: Стопанинът, произвел строителни и едрогабаритни отпадъци, е необходимо да подаде заявка за извозване на тел. 056/844 820 за дата, час и адрес; Консорциум „Титан Бургас" ДЗЗД, като изпълнител на заявката, е длъжен да извози отпадъците до 48 часа след приемането й. Извозването се осъществява в интервала от 08.00 до 16.00 ч. за дните от понеделник до събота /включително/ и между 08.00 и 12.00 часа за неделя и в празничните дни.; Строителните отпадъци трябва да са поставени в чували, а едрогабаритните приведени във вид, удобен за товарене.; Количеството на отпадъка да не надвишава 3 куб. м.