пожар
пожар / БГНЕС
Служителите от администрацията на община Созопол подеха кампания по набирането на средства в помощ на възрастно семейство от село Равадиново, загубило дома си след пожар. Заключена кутия за дарения е поставена във вестибюла на общината от няколко дни и ще остане там до началото на следващата седмица.

„Всички колеги са дарили средства. Кой колкото може да отдели. Почти сме я напълнили“, казаха от общинския отдел „Култура“ пред „Дарик“. Парите ще се използват за закупуването на строителни материали, с които да бъде се направи нова плоча, градеж и нов покрив или изцяло нова къща за възрастните хора.

Кметът на село Равадиново Иван Пазвантов е разговарял с местни бизнесмени, готови да помогнат с още средства, материали и машини за строежа.

„Ще търсим и дарители, които да осигурят покъщнина, но на по-късен етап. Причината е, че в момента тези хора нямат място, в което да съхраняват каквото и да било. В понеделник ще преброим колко точно са събраните средства от кутията за дарения в община Созопол“, каза кметът.

В момента мъжът и жената, която страда от диабет, са настанени при родни в Равадиново. Отношенията помежду им обаче не са добри, стана ясно от думите на Пазвантов. Пожарът е къщата им избухнал миналата седмица. Изгоряла е цялата покъщнина и покривната конструкция. Част от стените са рухнали.

"Община Созопол обявява благотворителна акция за набиране на дрехи и вещи от първа необходимост за семейство от с. Равадиново, община Созопол, чиято къща изгоря.Желаещите да се включат могат да носят даренията в сградата на Община Созопол, в стоя №10", пишат от община Созопол на официалната си Интернет страница.