Маскиран и въоръжен мъж е нападнал лекар с пластмасов пистолет
Маскиран и въоръжен мъж е нападнал лекар с пластмасов пистолет / ThinkStock/Getty Images
Екип от спецполицаи и психолози успели да отнемат оръжието и го прибрали в ареста след часове преговори
Въоръжен бивш полицай нападнал родителите си пред летовници в дома им в Поморие днес следобед. След тричасови преговори с психолози и екип на служители от Райнното управление в града, те успели да му отнемат законния пистолет и да го задържат за 24 часа. няма пострадали.
Сигнал за инцидента в дома на помориеца е бил подаден в ранния следобед. 42-годишният мъж се държал агресивно и заплашвал родителите си, пред туристи, които били отседнали в къщата. Към мястото веднага се насочили служители на реда от местното управление. 
Забелязвайки полицаите помориецът размахал оръжието, отправяйки заплахи, през това време майка му успяла да излезе от къщата. Баща му, трудноподвижен, останал в жилището.
42-годишният мъж излязъл пред единствения изход от жилището и останал на двора, където са водени и преговорите със сформирания екип от психолози и полицаи.
Огнестрелното оръжие е иззето – констатирано е, че е законно притежавано, тъй като задържаният до преди години е работел в „Патрулно постова дейност” в управлението в града.
Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в Районна прокуратура – Поморие.