Нов протест в мина Черно море, няма миньори в забоя
Нов протест в мина Черно море, няма миньори в забоя / снимка, лалка димитрова, дарик
Нов протест в мина "Черно море", няма миньори в забоя
83063
Нов протест в мина "Черно море", няма миньори в забоя
  • Нов протест в мина "Черно море", няма миньори в забоя

Пореден протест на служителите в мина „Черно море" заради неизплатени заплати. Миньорите не влизат под земята от петък, съобщи за Дарик директорът на мината, Русомир Калоянчев. По думите му, причината за забавянето в плащанията е липса на паричен превод от ТЕЦ „Сливен", които пък очакват пари от Националната електрическа компания /НЕК /.

„В петък миньорите трябваше да получат част от заплатите си. Това обаче не се случи. Надяваме се до края на днешния ден да успеем да изплатим една част от дължимото. Водим преговори и с НЕК и с ТЕЦ „Сливен". Служителите ни обявиха , че докато не получат възнагражденията си в пълен размер, няма да започнат работа", обясни Калоянчев.

Днес едната смяна не е отишла в мината. Тези, които в момента са на територията на предприятието, подкрепят колегите си и не работят. „Нямаме хора в рудниците. Няма и да допуснем да слязат, тъй като по нашия правилник това е един вид неподчинение. Не искаме да рискуваме здравето на хората", каза още Русомир Калоянчев. Той допълни, че чаканите от миньорите заплати възлизат на 200 000 лева.

Припомняме, че в края на миналата година над 40 миньори останаха под земята в знак на протест повече от 16 часа, след като от ТЕЦ "Сливен" отново спряха плащанията си към мината.