17-годишният Илия Стоянов в момента е в реанимацията на УМБАЛ-Бургас.
17-годишният Илия Стоянов в момента е в реанимацията на УМБАЛ-Бургас. / netinfo
Нападателят - 21-годишният футболист Радостин Нгуен се издирва
Над 50 души - съученици, преподаватели и приятели се включиха в спешна кръводарителска акция за спасяването на 17-годишния дванадесетокласник Илия Стоянов, възпитаник на Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас. Той има спешна нужда от преливане на кръв (нулева отрицателна), след внезапно влошаване на състоянието му. 

Днес от кръвния център в УМБАЛ-Бургас съобщиха, че ще работят с удължено работно време, за да се събере необходимото количество кръв. 

Стоянов е пострадал тежко след побой пред дискотека "Астория" в Бургас преди десетина дни, съобщиха от МВР.  Току - що от полицията обявиха, че извършителят на нападението се издирва. Това е 18-годишният футболист Радостин Нгуен от София, който бил проби в местен втородивизионен отбор. 

21-годишният Радостин Нгуен е обявен за издирване от полицията.


Илия е бил опериран по спешност след получени сериозни травми в областта на лицето, съобщи пред "Дарик" началникът на УНГ-отделението в бургаската болница д-р Даниел Петков, който е ръководил операцията заедно с шефа на отделението по "Реанимация" д-р Асен Григоров. 

"Интервенцията продължи повече от два часа. Пациентът беше приет със сериозни счупвания на лицевите кости и засягане на големи кръвоносни съдове. Беше загубил много кръв. Наложи се спешно кръвопреливане. Кръвната група на момчето е рядка. Наложи се д-р Матеева от Стара Загора да ни прати кръв, защото състоянието му започна да се влошава, въпреки преливанията, които му направихме тук", каза Петков. Той допълни, че предстои на Стоянов да бъде направена втора опера

Илия вече е настанен в отделението по "Реанимация".