/ БГНЕС

Голямата българска актриса Стоянка Мутафова ще гостува в Бургас месец след като навърши 97 години. На 15 март тя ще се срещне със свои почитатели в Дома на нефтохимика.

Поводът за гостуването е представянето на биографичната книга "Добър вечер, столетие мое!", посветена на легендата на българския театър, която е и почетен гражданин на Бургас.
 

Царицата на комедията Стоянка Мутафоваотпразнува 97-ия си рожден ден на сцената (СНИМКИ)


Паралелно с представянето на книгата ще се проведе и творческа среща-разговор с Кралицата на Мелпомена, която отбеляза и 70 години на професионалната сцена. Първата спирка от тазгодишните й извънстолични пътувания е именно Бургас.

Стоянка Мутафова и екипът ѝ го избират неслучайно. Нейният трети съпруг и голяма любов - Нейчо Попов, е бургазлия, а наследствената му къща бе ползвана дълги години от Мутафова и дъщеря ѝ.

Автор на книгата е дъщерята на актрисата - Мария Грубешлиева - Муки. Изданието представя живота на великата българска актриса Стоянка Мутафова - бурен, превратен и интересен, изпълнен със смешни и тъжни моменти, с много предизвикателства и успехи.
 

Мутафова: Да правиш комедия не е лесно, нямам намерение да се оттегля от сцената


Мутафова разказва искрено и с чувство за хумор за себе си и за хората, с които е живяла и работила. Мемоарите ѝ са своеобразна галерия на нейното столетие - родена през 1922 година, тя и до днес продължава да играе на театралната сцена и да прави турнета.

Представянето на книгата "Добър вечер, столетие мое!" започва в 18:30 часа и е с вход свободен, за да може всеки, който пожелае, да се докосне до ярката личност на Стоянка Мутафова, да се снима с нея и да получи автограф.

Събитието ще премине под патронажа на Община Бургас. Водещ и организатор на турнето е мениджърът на актрисата Евгени Боянов