Мултиплициране: 3000 динковци по границата
Мултиплициране: 3000 динковци по границата / Снимка: Лалка Димитрова
Мултиплициране: 3000 Динковци по границата
89479
Мултиплициране: 3000 Динковци по границата
  • Мултиплициране: 3000 Динковци по границата

В страната ни да бъдат сформирани доброволчески отряди за охрана на границата, финансирани от държавата предлага ловеца на мигранти Динко Вълев от Ямбол. Според него в гражданските формирования трябва да влязат бездомни и бедни хора, които в момента, за да се прехранват ровят из контейнерите за смет.

Вълев се надява, че правителството и премиерът Бойко Борисов ще го подкрепят. От ефира на „Дарик- Бургас" Динко Вълев настоя за среща на четири очи с министър председателя Бойко Борисов, пред който ще представи в идеята си във вече узрял вид, с конкретни предложения.

Те предвиждат, ако държавата му даде карт бланш да лови законно мигранти, да организира действията по границата с изключителна прецизност. Всички участници в отрядите задължително ще преминават през психотестове, а пистолет ще се дава на всеки десети.

Динко е убеден, че с личния си пример е вдъхновил Унгария за острата й политика спрямо бежанците и създаването на доброволчески отряди по границата. Той заяви, че не е изкушен от политиката и призова да не го атакуват от с предложение за включване в редиците на различни партии.