/ БГНЕС
Младежи от Бургас подариха картини на COVID-отделенията в морския град. Идеята е да се вдъхне надежда на лекари и пациенти, а болниците да станат по-цветни за Коледа.

В продължение на месец младежите от клуб "ДоброТворците от Бургас" рисуват картините с послания за медиците на първа линия.

Ученици ще подарят свои картини на COVID-отделенията в Бургас

„Вярваме в доброто, вярваме в това, че всичко ще се промени и дори на най-светлия празник да не можем да сме със семействата си, може би съвсем скоро ще бъдем
”, сподели Надежда Недялкова от клуб "ДоброТворците от Бургас".

Картините направиха по-цветен и коридора на Ковид-сектора в Онкологичния център в Бургас. „Ще давам дежурства по празниците, надявам се да бъде по-светло, повече пациенти да изпишем да се приберат при близките си, за да отпразнуват празниците”, сподели д-р Теодор Попов.

Освен картини за медиците младежите са написали и писма до пациентите, за им вдъхнат кураж и да не чувстват самотни на Коледа.

„Хей, мили човече, надявам се, че си добре и скоро ще те изпишат. Сигурно това е най-екстремната Коледа за теб и за близките ти, ама поне ще я запомниш”, гласи едно от писмата.

Картини ще получат и лекарите от УМБАЛ-Бургас.
БГНЕС