Министър Терзиева: Няма да коментирам „Интегриран градски транспорт”
Министър Терзиева: Няма да коментирам „Интегриран градски транспорт” / Sofia Photo Agency
Министър Терзиева: Няма да коментирам „Интегриран градски транспорт”
73102
Министър Терзиева: Няма да коментирам „Интегриран градски транспорт”
  • Министър Терзиева: Няма да коментирам „Интегриран градски транспорт”

„Не ме карайте да коментирам това изявление, то е визия на господин кмета!”. Така отговори министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева на въпрос относно коментара на кмета Димитър Николов, че проектът „Интегриран градски транспорт” е посочен в писмото на Европейската комисия, като един от четирите, по които са допуснати нарушения относно възложените обществени поръчки, заради несъгласуваност на българското с европейското законодателство.

„По принцип нашето законодателство съответства на европейското. Така е разписано в ЗОП. Не мога да коментирам това изявление на господин кмета. Въпросът е как работят нашите контролни системи, защото виждате, че при една малка грешка, Европейската комисия има основание да прекратява временно плащанията. Коментирах с представителите и те ми кааха, че това е тяхна практика във всички европейски държави. По повод искания за сертификация се взимат такива решения. И след това се изпраща одиторският доклад”, каза министър Терзиева.

Днес, на четиринадесетото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма "Регионално развитие" в Поморие, тя няколко пъти заяви, че МРРБ очаква одиторския доклад по въпроса за проектите, набелязани в писмото.

Чуйте Десислава Терзиева в звуковия файл