Минаваме по-тънко, ден на туризма е
Минаваме по-тънко, ден на туризма е / община Бургас

Общинско предприятие "Туризъм" в Бургас отбелязва днешния ден на турзма като отваря всички атрактивни обекти на преференциални цени.

Кораб "Анастасия" ще очаква посетители на Яхтения порт в 13:30 и 17:00 часа, за да ви отведе до остров Света Анастасия. Цените за отиване и връщане в празничния ден са 9 лева за възрастни, а за ученици и пенсионери - 6 лева.

Музейната експозиция, разказваща историята на остров Света Анастасия, може да бъде разгледана на преференциална цена от 3 лева за възрастни.

Туристически комплекс "Акве калиде", който на 18 септември отпразнува своя първи рожден ден, също ще отбележи деня на туризма. На 27 септември гостите му могат да разгледат музейната експозиция напълно безплатно, а 3D прожекцията ще е на празнични цени - 4 лева за възрастни и 2 лева за ученици и пенсионери.

От 1980 година насам 27 септември се отбелязва като Световен ден на туризма. С тази инициатива ежегодно се привлича вниманието на международната общност към изключително важната роля на туризма в социалния, културния и икономическия живот.

27 септември е специален както за всички работещи в най-динамичната сфера от икономиката в световен мащаб, така и за всеки, превърнал пътуването и желанието за посещение на нови и различни места в начин на живот.