Мигранти измръзнаха до смърт в Странджа /обновена/
Мигранти измръзнаха до смърт в Странджа /обновена/ / netinfo

Две жени са измръзнали до смърт в района на Малко Търново. Други 15 души са настанени в МБАЛ - Бургас с втора степен на измръзване. Сред пострадалите са и единадесет деца. От лечебницата съобщиха, че състоянието им е стабилно и най-вероятно ще бъдат изписани утре.

Мъж и жена са били в тежко състояние, под наблюдение в отделението по "Реанимация", но лекарите са успели да ги стабилизират. Телата на загиналите жени са откарани в катедра "Съдебна медицина". По информация на директора на МБАЛ - Бургас, Георги Матев те са на видима възраст 16 и 30 години.

Пострадалите са част от група, преминала българо-турската граница вчера около 17.30 часа. Установени са късно снощи в района на малкотърноския рудник "Бърдце" и извозени с камиони на "Гранична полиция" до болницата в Бургас. Снежната покривка там е над 30 см.

По неофициална информация, мигрантите са от Афганистан. В лечебницата е пристигнал преводач, който да помогне за установяването на самоличността им. След изписването си, мигрантите ще бъдат транспортирани до разпределиетелния център за бежанци в Елхово.