Състезанието е на 2 юни, а участието е безплатно за всички.
Състезанието е на 2 юни, а участието е безплатно за всички. / Снимка: Община Поморие
Маратонци с памперси ще влязат в скоростна надпревара в Поморие. Събитието е част от детския спортен празник за деца от 6 месеца до 3 години “Победители с мама и татко”. Той ще се проведе на 2 юни /събота/ от 10.00 часа, на многофункционалната спортна площадка при “Руски паметник”.

Празникът е за цялото семейство и гарантира незабравимо изживяване както за всички състезатели, така и за публиката. За всички участници в надпреварата ще има атрактивни награди, а участието е напълно безплатно.

Съревнованието започва със спринтовата дисциплина „4х4 – четири метра на четири крака“, като за добрата подготовка на малчуганите са необходими многократни тренировки с личните им треньори – мама, татко, баба, дядо и приятели.
За да се запишете, не е задължително да сте семеен. Семейства с един родител могат да участват, като заместят липсващото лице с роднина или приятел.

Регламент:
Възрастовата граница – деца от 6 месеца до 3 години. Малките участници ще са разпределени в четири възрастови групи, както следва:

* Група „Маратонци с памперси” – от 6 до 9 месеца. Те ще вземат участие в 1 състезателна игра: „лекоатлетическо състезание“ за „Най-бързо пълзящо бебе”;
* Група „Автомобилисти” – от 9 месеца до 1 г. и 3 месеца. Те ще вземат участие в 1 състезателна игра – Състезание с бебешки колички;
* Група „Сладки бебета” – от 1 г. и 3 месеца до 2 г. Те ще се включат в 1 състезателна игра – „Най-сладките целувки“;
* Група на „Малките атлети” – от 2 г. до 3 г. За тях са подготвени 2 забавни състезателни игри – „Бързо събиране на балони“ и „Бързи и сръчни“.

За въпроси и записване: Община Поморие, ет. 1, стая 12, e-mail: sport@pomorie.org, телефон: 0882420077