"Как живеем ли? Живуркаме. Никой не иска да не даде работа", казва Светлана Димитрова.
"Как живеем ли? Живуркаме. Никой не иска да не даде работа", казва Светлана Димитрова. / Снимки: Лалка Димитрова
Майката на Атанаска, която уби Алекс от Поморие: Детето стана курбан
93276
Майката на Атанаска, която уби Алекс от Поморие: Детето стана курбан
  • Майката на Атанаска, която уби Алекс от Поморие: Детето стана курбан
„Много съжалявам за детето. Но то стана курбан, не заради нас. Други са причините. А нашата я прискрипаха яко. Наплашена е - с какво, не мога да кажа. Какво стана там - не знам, но ние нямаме никаква вина за това. Моята съвест е чиста. Спя си спокойно, защото не съм посегнала не никой. Нищо лошо не съм направила, освен да напсувам“. С тези думи посрещна репортер на „Дарик”- Бургас в дома си в село Каменар, Светлана Димитрова, майката на Атанаска Георгиева, осъдена на доживотен затвор за садистичното убийство на 8 – годишната Александра от Поморие.

Доживотен затвор за убийцата на малката Алекс от Поморие

Момиченцето бе открито мъртво, удушено с найлонова торбичка, под матрака в мансардата на Атанаска.

Тричленен състав на ВКС осъди Атанаска Георгиева на доживотен затвор.
netinfo

Тя бе задържана, първоначално призна вината си, а после се отрече от признанията си и смени общо пет версии, коя от коя по абсурдни, за да осигурят алиби. В крайна сметка, на 21 април м.г. тричленен състав на Върховния касационен съд произнесе последната си дума по казуса: По делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на подсъдимата, които съвкупно установяват участието й в престъплението и формират стабилна доказателствена основа за нейното осъждане”.

Подсъдимата за смъртта на Алекс от Поморие с нова шокираща версия

Съдиите заявяват, че липсва основание за преразглеждане на въпроса за виновността, поради което не може да бъде уважено искането й за отмяна на осъдителните съдебни актове и връщане на делото за ново разглеждане. Днес, когато се навършват точно три години от смъртта на Александра Атанаска настоява за нов процес от килията си в затвора в Сливен.
 

Днес се навършват три години от убийството на 8-годишната Александра от Поморие.
netinfo

 
„Чичко Паричко си изигра много добре ролята. Поела е чужда вина”, заяви пред „Дарик”- Бургас майката на Атанаска. Потърсихме Светлана Димитрова три години след трагедията, за да чуем нейната оценка за събитията от дистанцията на времето.
 
Какво още каза Светлана Димитрова пред „Дарик-Бургас”, чуйте в прикачения файл: