Летище Бургас с 59 полета на седмица до 24 дестинации
Летище Бургас с 59 полета на седмица до 24 дестинации / netinfo

Над 1000 пътника – пристигащи и заминаващи ще бъдат обработвани на всеки час на летище Бургас в пиковите месеци на летен сезон 2008, съобщи директорът на аеропорта – Калин Барзов. „ Тази година сезонът за летището започна безпрецедентно рано – в края на март. Пиковите месеци през лятото са най-голямата тръпка за летище Бургас, тъй като ще трябва да се справим с невероятни за България натоварвания”, каза още Барзов.

До 2 млн. 100 хил. пътника тази година ще преминат през аеропорта. 160 кацания и излитания за денонощие се очакват от месец юли.

Според Калин Барзов ако мотивите за пътуване могат да се класифицират, то най-голяма е групата на пристигащите с цел туризъм. След тях се нареждат пътуванията на българи при роднини от и към Европа. На трето място са пътниците, идващи към България с цел търсене на втори дом и бизнеспътувания.

Сред топавиокомпаниите, работещи с летище Бургас тази година са „Бългериан еар - чартър”, която е водеща за 2008г. с 2054 полета.

Очкваният ръст за този сезон е около 10% за полетите, като увеличението е с 90% при редовните линии, които ще са с 1003 повече спрямо миналата година. „Това са 59 полета на седмица от Бургас до 24 дестинации, сред които Берлин, Братислава, Виена, Копенхаген”, каза Калин Барзов.

Какво още се случва на най-натовареното летище в България, чуйте от звуковия файл.