Крайно време е за ремонт на Крайезерна
Крайно време е за ремонт на Крайезерна / netinfo

От днес Община Бургас спешно създава организация за отводняване на "Крайезерна", гарантиращо по-голяма трайност на кърпежите, които ще бъдат извършени след това. Улицата, която е част от републиканската пътна мрежа, е в непосредствена близост до Вая и за пореден път пострада след обилните дъждове.

"Длъжни сме да го направим, но това е поредното временно решение на проблема. Силно разчитам на правителството да осигури средства за цялостна реконструкция на улицата по европейските програми или от централния бюджет", каза кметът Димитър Николов.

За целта Община Бургас вече изготви със свои средства технически проект. Избрано е модерно решение с изграждане на две нови платна към съществуващите две, едно кръгово кръстовище откъм недовършения Пътен възел Запад и система от две кръгови в другия край, при надлез "Владимир Павлов".

С ремонта "Крайезерна" ще придобие статут на транзитна улична магистрала. Този обект е логистично свързан с новоизграждащия се Пътен възел Запад. Целта е транзитният поток автомобили за Южното Черноморие, идващ от посока София, при влизане в Бургас да се отклони през Пътен възел Запад и да се излее към периферната "Крайезерна", а оттам да продължи по републикански път I - 9 към Пътен възел Юг.

Освен всичко останало, двукилометровата "Крайезерна" минава точно до Индустриален и логистичен парк - Бургас. Нейното обновяване и разширяване ще помогне за развитие на бизнес зоната.