Найден Зеленогорски няма да се кандидатира за поста председател на Движение България на гражданите
Найден Зеленогорски няма да се кандидатира за поста председател на Движение България на гражданите / Веселин Максимов
Кой ще бъде новият лидер на Движение България на гражданите? На този въпрос ще отговори националното събрание на партията на 30 септември, което ще бъде предшествано от поредица такива сред местните структури из цялата страна. Това обяви днес в Бургас Найден Зеленогорски, който отново отказа да отговори дали ще се кандидатира за поста на Меглена Кунева. Заявената му позиция през май, когато тя обяви, че подава оставка  беше, че няма да направи такава постъпка.
 
На предстоящото събрание в края на първия есенен месец ще бъдат обсъждани и промени в устава на партията. Идеята е сближаване с останалите десни партии, каза Зеленогорски, като подчерта че бъдещо обединение на парче или съшито с бели конци няма да свърши никаква работа. Той смята, че е нужна Харта на ценностите, които припознават всички десни хора в България и която ще предизвика единодействие по конкретни теми и възстановяване на взаимното доверие.

За бъдещите местни избори ще бъде дадена пълно автономност на организациите по места да се коалират с когото намерят за добре. Няма начин, обаче, ДБГ да влязат в съюз с БСП, ДПС или някоя партия, която не е глен на Европейската народна партия, категоричен беше Найден Зеленогорски. 

Областният председател на ДБГ Стоян Грозев сподели, че местните структури са във форма и работят. На предстоящите частични местни избори движението ще се яви със свой кандидат за кмет на айтоското село Чукарка.