лекари сърце
лекари сърце / / Thinkstock/Getty Images
Вече не е COVID отделение
Отделението по кардиология на УМБАЛ - Бургас възстанови работа и вече приема пациенти.
 
Със заповед на Регионалната здравна инспекция в Бургас на 26 март отделението по кардиология бе затворена и превърната в COVID звено заради усложнената епидемична обстановка.
 
"Отделението е изключително важно за града и региона, тъй като спешните пациенти с кардиологични проблеми от цялата област постъпват основно в УМБАЛ - Бургас, представляват повече от половината от спешните случаи и трябва да имат безпрепятствен достъп до лечение.
 
 От кардиологично лечение се нуждаят и пациенти, настанени и в други отделения на болницата. Това бе и мотивът на ръководството на УМБАЛ - Бургас да настоява кардиологията да отвори отново в първия възможен момент", посочват от лечебното заведение.
 
Според наблюденията от последните две седмици в болницата има достатъчно свободни легла за лечение на COVID пациенти, а такива ще има и след като кардиологията заработи като "чисто" отделение.
 
Леглата за пациенти с COVID в УМБАЛ - Бургас остават 190, плюс 12 реанимационни. Превърнатите в COVID други отделения не са закрити, продължават своята работа в други помещения, с двойни екипи и сериозен извънреден труд от страна на персонала.
 
Информационна агенция Фокус