Ивайло Калфин: Трябва да защитаваме българските интереси в Европа
Ивайло Калфин: Трябва да защитаваме българските интереси в Европа / netinfo

Чрез работата на евродепутатите трябва да се защитават интересите на България. Те трябва да формулират ясни приоритети, и да представят аргументи, с които да убедят своите колеги. Това заяви на пресконференция в Бургас Ивайло Калфин – водач на листата за евродепутати на „Коалиция за България”. 

„Смятам, че много политици в България не разбраха голямата промяна, която настъпи в България след 2007 година. До тогава ние се подготвяхме за членство в Европейския съюз. Имаше изисквания – ние трябваше да ги изпълним. От тази година този модел не работи. Ние сме част от Брюксел, ние сме част от тези, които вземат решенията.”, каза още Ивайло Калфин.

„Първата цел, която стои пред България е работа по отвоюване на компенсациите за затворените блокове в АЕЦ – Козлодуй”, сподели водачът на листата за евродепутати на „Коалиция за България”. Той заяви, че трябва да се търсят съюзници и субсидиите на земеделските производители да се изравняват с тези на останалите страни-членки. Усилията на Коалиция за България са насочени и към усвояване на пари по фондове, които се отпускат от Евросъюза, до голяма степен, свързани с бюджета. 

„Съществуват достатъчно модерни технлогии, които не създават риск за природата и ние трябва да използваме точно такива за строежа на петролопровода Бургас – Александруполис, сподели още Ивайло Калфин.